Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Xifres que conviden a l’optimisme al Moianès

El risc de rebrot torna a ser baix després de nou mesos i només es produeixen 2 nous contagis.

Ja fa tres setmanes, des de la fi de l’estat d’alarma, que les xifres han millorat exponencialment al Moianès. En 14 dies han donat positiu per covid 7 persones i només dues durant l’última setmana. Això ha provocat que el risc de rebrot sigui dels més baixos de tot Catalunya i marqui tan sols 25 punts. Pel que fa a la “R”, que calcula la velocitat de propagació del virus, també baixa de 0,90 a 0,64. 

Anem amb més alegries: de les 4 persones ingressades que encara hi havia la setmana passada, ja no n’hi cap. Tampoc s’ha hagut de lamentar cap defunció. El registre a zero d’aquests indicadors no es veia des de l’inici de la pandèmia.

El més curiós de tot plegat és que els dos positius són de Calders, l’única població del Moianès amb un risc de rebrot alt. La resta de municipis tenen aquest índex pràcticament a zero. 

Amb tot, el procés de vacunació segueix a ritme de creuer i s’està a punt d’arribar als 5.000 vacunats. Això sí, només de la primera dosi. La pauta completa l’han rebut la meitat: 2.500 habitants.