Xavier Codina tornarà a ser alcalde de Santpedor

267
Xavier Codina
Xavier Codina

La CUP va decidir ahir en assemblea tancar la porta a un possible pacte amb Junts per Santpedor i Progrés Municipal per tombar el govern de Xavier Codina a Santpedor. Per tant, totes les vies possibles per formar govern ara passen per ERC

Xavier Codina repetirà com a alcalde de Santpedor. La CUP va decidir ahir en assemblea no considerar una possible aliança amb Progrés Municipal i Junts per Santpedor per fer fora Esquerra Republicana del govern. I ara el que falta saber és si ERC pactarà per formar govern o bé manarà en minoria.

Els cupaires, però, encara no han decidit si intentar pactar un govern municipal amb Esquerra o quedar-se a l’oposició. Ahir ho van discutir en una assemblea oberta d’on no en va sortir una posició clara. La decisió, sigui quina sigui, serà consensuada en assemblea entre els membres i votants del partit en els propers dies. Val a dir que tot i no haver tingut representació a l’Ajuntament en l’última legislatura (al 2015 van decidir no presentar-se a les eleccions), la CUP ha estat molt activa fent propostes i participant de la vida política del poble des del carrer en els darrers anys. En alguns casos amb topades o moments de tensió amb l’actual equip de govern en funcions, com és el cas de la reivindicació per la municipalització de l’escola bressol Els Gallarets.

Per altra banda, ERC també està en converses amb Junts per Santpedor, amb qui també podrien formar govern. I si no hi hagués acord ni amb ells ni amb la CUP, governarien en minoria. Són les tres possibilitats que queden obertes a dia d’avui.