Xavier Codina ja és el nou alcalde en una investidura amb molt regust sobiranista

284
Investidura Xavier Codina

Xavier Codina ja és oficialment nou alcalde de Santpedor. La investidura va ser ahir dissabte a la Capella de Sant Andreu. L’acte va comptar amb l’assistència de tots els membres del seu partit, així com dels partits a la oposició, encapçalats per Xavier Claus i Fina Rodríguez. Xavier Codina ha rebut vuit vots, procedents dels membres de la seva llista. Xavier Claus n’ha rebut tres dels membres de Convergència i Unió. I els dos regidors per Progrés Municipal s’han abstingut en la votació.

Codina s’ha mostrat exultant en el torn de paraula i va afirmar que era un “dia especial per ell, un orgull i una responsabilitat”, i ha subratllat que el seu equip de govern està “compromès amb Santpedor i amb la seva gent”.

A l’oposició Xavier Claus va felicitar Codina pels resultats electorals i també ha tingut paraules d’elogi per l’antic equip de govern. Al seu torn, Fina Rodríguez va felicitar igualment el nou alcalde i ha emplaçat el seu partit a fer una oposició “seria i responsable”.

Un moment a destacar del ple, tot i que ja previst, ha sigut quan tots els regidors han jurat la constitució un per un. Tal i com des de cercles sobiranistes s’havia demanat, tots els regidors han recalcat que juraven la constitució per imperatiu legal i han afirmat que estaran a disposició del nou govern de la generalitat entrant el proper 27 de setembre per “portar a terme l’autodeterminació de Catalunya”.