Investidura Xavier Codina

Xavier Codina ja és oficialment nou alcalde de Santpedor. La investidura va ser ahir dissabte a la Capella de Sant Andreu. L’acte va comptar amb l’assistència de tots els membres del seu partit, així com dels partits a la oposició, encapçalats per Xavier Claus i Fina Rodríguez. Xavier Codina ha rebut vuit vots, procedents dels membres de la seva llista. Xavier Claus n’ha rebut tres dels membres de Convergència i Unió. I els dos regidors per Progrés Municipal s’han abstingut en la votació.

Codina s’ha mostrat exultant en el torn de paraula i va afirmar que era un “dia especial per ell, un orgull i una responsabilitat”, i ha subratllat que el seu equip de govern està “compromès amb Santpedor i amb la seva gent”.

A l’oposició Xavier Claus va felicitar Codina pels resultats electorals i també ha tingut paraules d’elogi per l’antic equip de govern. Al seu torn, Fina Rodríguez va felicitar igualment el nou alcalde i ha emplaçat el seu partit a fer una oposició “seria i responsable”.

Un moment a destacar del ple, tot i que ja previst, ha sigut quan tots els regidors han jurat la constitució un per un. Tal i com des de cercles sobiranistes s’havia demanat, tots els regidors han recalcat que juraven la constitució per imperatiu legal i han afirmat que estaran a disposició del nou govern de la generalitat entrant el proper 27 de setembre per “portar a terme l’autodeterminació de Catalunya”.