REDACCIÓ | La delegada del govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, ha visitat avui Santpedor, poble d’on va ser alcaldessa durant 12 anys en el marc de les visites que fa als 169 municipis d’on ella n’és la representat del govern. L’alcalde Xavier Codina, ha rebut Vilagrà amb una llista de necessitats les necessitats del municipi entre les quals destaquen la necessitat de buscar una solució definitiva a la precarietat que des de fa 10 anys està l’escola pública de primària La Serreta, la millora dels accessos al poble o la necessitat d’obtenir places concertades per a la residència d’avis de Can Jorba.

Aquesta és la primera reunió formal de Vilagrà amb Codina com a delegada del govern. Una de les reunions on menys explicacions han fet falta ja que Vilagrà coneix molt bé els projectes que hi ha en marxa a Santpedor. Però en l’intercanvi d’impressions, Codina ha subratllat que és una necessitat per al poble aconseguir construir l’escola de la Serreta per acabar amb els barracons, una notícia que seria molt ben rebuda a l’escola que enguany celebra el seu desè aniversari. Igualment, un altre dels temes que s’ha tractat és la millora dels accessos al poble. Santpedor defensa la necessitat de millorar la carretera que uneix el poble amb Manresa, un vial que passa també pel terme municipal de Sant Fruitós i que té una alta sinistralitat. En aquest sentit hi ha una proposta sobre la taula per crear un carril bici i també un pla especial per a la zona d’Ampans que contempla la construcció d’una rotonda. Vilagrà ha recollit aquestes peticions i ha recordat que recentment s’ha aprovat el pressupost que preveu una millora en la senyalització els accessos al municipi per la C-16.

Un altre dels temes rellevants Codina ha manifestat durant la reunió és la possibilitat que es concertin places per a la residència de l’Onada. Igualment la promoció econòmica de Santpedor amb la inclusió del municipi com a Vila Florida, la primera de la comarca del Bages; les inversions culturals i paisatgístiques; les obres d’urbanització que es fan i les previstes com és el cas del col·lector del Mirador; i la possibilitat d’aconseguir ajudes per millorar infraestructures esportives existents, són alguns dels temes que també han sorgit en la reunió d’avui.

Vilagrà finalment s’ha interessat pels pressupostos participatius que està duent a terme l’Ajuntament de Santpedor i pel detall dels 4 projectes que els ciutadans poden votar entre el 18 i el 30 d’abril.