Jornada de treball intens a l’ajuntament de Santpedor avui, 6 de desembre, coincidint amb el Dia de la Constitució. Tal i com ja van avisar des de l’equip de govern, tots els regidors han pasat el matí treballant els pressupostos del 2017, que ja són gairebé a punt i que es presentaran al ple de dimarts 14 de desembre.

Els regidors de l'equip de govern de Santpedor treballant a l'ajuntament pel Dia de la Constitució
Els regidors de l’equip de govern de Santpedor treballant a l’ajuntament pel Dia de la Constitució

Al migdia, a més, els regidors d’Esquerra Repubicana de Catalunya i del Partit Demòcrata Català de Santpedor han formalitzat la seva adhesió a l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT) en un concorregut ple extraordinàri -hi havia una vintena d’assistents-. L’AECAT és un òrgan promoguut per l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) que aglutina els càrrecs electes municipals que volen donar suport a la futura república catalana i els coordina davant possibles eventualitats com possibles inhabilitacions de càrrecs públics. Així parlava de la jornada i la la moció aprovada al ple, l’alcalde, Xavier Codina:

Montse Claret, representant del PDC al ple municipal, ha recalcat també el ple suport del seu partit a la moció i al procés d’independència:

La moció s’ha aprovat per unanimitat amb l’absència, això sí, dels dos regidors de Progrés Municipal. En total han sigut ni 20 minuts de ple, culminats amb la lectura del manifest de suport als càrrecs públics catalans i al procés d’independència per part de Jacint Valls, coordinador de l’ANC a Santpedor i Castellnou de Bages.