Xavier Mas Craviotto: “Sense lectura, no hi ha escriptura”

251

El jove navassenc Xavier Mas Craviotto ha estat premiat amb el premi Documenta de literatura juvenil d’aquest any amb el llibre “La mort lenta”.

El concurs de narrativa és un premi literari en llengua catalana convocat per la Llibreria Documenta de Barcelona i l’Altra Editorial des del 1980. El premi s’atorga a un text narratiu inèdit escrit en català i realitzat per un autor menor de 35 anys.

Xavier Mas Craviotto ha assegurat per Ona Bages que “el premi va venir de sorpresa”. El jove va començar a escriure la novel·la al maig i “tot va anar molt de pressa, la primera versió tenia 110 pàgines i la final 220”. El jurat estava format per Laura Fernández, Marina Espasa, Pau Vidal, Èric del Arco i Eugènia Broggi que van assegurar que el llibre tenia “recursos estilístics i lingüístics remarcables i un joc constant amb l’ambigüitat dels personatges”. En aquest sentit Mas assegura que “en aquest llibre hi ha molta influència poètica” perquè “n’he llegit i escrit molta, perquè sense lectura, no hi ha escriptura”.

El llibre es publicarà el març de l’any que ve per la mateixa editorial (Altra). Mas està acabant els estudis de Filologia Catalana i té com a objectiu “acabar com a editor en una editorial o ensenyar la llengua catalana a gent extrangera”. L’entrevista s’emetrà el dilluns 3 de desembre per Ona Bages a la una del migdia.