Xavi Martí Orriols: “per afrontar la Titan Desert no només em vaig preparar físicament sinó també mentalment. És de les curses BTT més dures del planeta””

194
Xavi Martí Orriols als estudis de Ràdio Santpedor
Xavi Martí Orriols als estudis de Ràdio Santpedor

El santpedorenc Xavi Martí Orriols, que va acabar la Titan Desert aquest maig amb grans resultats, explica la seva experiència en una entrevista a Ona Bages

Sis dies al mig del desert marroquí, més de 600 quilòmetres entre sorra, grava i uralita, vent i calor extrems, i una bicicleta BTT per única companyia. És la Titan Desert, una de les proves en BTT més dures del planeta i un desafiament que va entomar el santpedorenc Xavi Martí Orriols, que no només la va acabar, sinó que ho va fer amb uns resultats excel·lents: Primer per equips amb Tomàsbellès i 5è classificat de Màster 50.

“És de les proves més dures a nivell mundial en aquesta disciplina” assegura Orriols, “cal preparar-se no només físicament sinó mentalment, i ser previsor i visualitzar com ha d’anar la cursa i tots els inconvenients que et pots trobar”. I és que amb 37 anys damunt els pedals, l’experiència va ser un punt clau pel ciclista santpedorenc a l’hora d’afrontar la cursa. I també una fèrria disciplina d’entrenaments. No hi ha setmana que no entreni almenys sis dies, amb tirades (“cal acumular molts quilòmetres”) que fàcilment superen les 3 hores i poden arribar a les 6 o més quan s’està preparant alguna competició.

Tot plegat té una exigència en temps i energia que només es pot assumir amb “una bona conciliació laboral i familiar, i sobretot molta il·lusió per aquest esport”, tal i com assegura el propi Xavi Martí. Una il·lusió per la bicicleta que té des de ben petit i que el va portar, juntament amb altres companys, a crear la Hivernal del Bages, que enguany va celebrar la seva 25a edició consolidada com una cursa de referència al Bages en BTT.

Escolta l’entrevista sencera de Xavi Martí Orriols a Ona Bages: