Xàfecs i tronades a les portes

154

Bon dia, després de molts dies amb temperatures molt altes (màximes de 38 a 39ºC un bon grapat de dies) que podríem considerar d’onada de calor ens espera un canvi de temps. Per avui esperem un dia amb sol però amb nuvolades que creixeran cap al Prelitoral i també cap al Prepirineu i Pirineu, en aquests sectors els xàfecs es poden produir ja a última hora del matí i cap el migdia encara que creiem que cap el Bages els xàfecs i alguna tronada no arribaran fins a última hora de la tarda i el vespre, xàfecs que s’atansarien des de les comarques de Lleida. Les temperatures màximes se situaran entre els 31 i els 33ºC en general.

De cara a demà les nuvolades ja apareixeran de bon matí i els xàfecs poden caure al sud del Bages abans de migdia, acompanyats de llamps i algunes ventades. De cara a la tarda es formaran nuclis de tempesta cap al Solsonès, la Segarra i l’Anoia que ens escombrarien, acompanyats d’important aparell elèctric i xàfecs forts.

Foto: mammatocúmuls vistos ahir des de Castellnou de Bages. Aquestes formacions nuvoloses es formen dins de núvols de tempesta. Generalment es veuen quan la tempesta ja està marxant i s’està desplaçant.