Xàfecs avui, el temps millora de cara a divendres i dissabte

160

Ahir els xàfecs de nou van caure amb ganes a la comarca, sembla que avui tornarà a comportar-se de la mateixa manera l’atmosfera. Ahir els registres de pluja es van moure entre els 10 i els 15 l/m2 al Bages. Ens hem llevat amb un cel força tapat, i de fet cauen xàfecs cap a la costa Brava i la costa central, independentment d’això cap al Moianès i Osona els núvols estan creixent amb força i de cara al migdia i la tarda els xàfecs ens poden afectar, puntualment amb tempesta. Les temperatures màximes es mouran entre es 22 i els 23ºC tot i que en moment de xàfec baixaran amb ganes.

Per demà divendres s’espera una clara pujada de les temperatures (màximes entre 24 i 26ºC) i un cel amb alguns núvols alts i mitgencs que enterboliran el cel, no s’esperen pluges. Aquest temps amb absència de precipitacions es mantindrà dissabte amb temperatures màximes entre els 25 i els 27ºC, fins i tot arribant als 28ºC als punts més càlids de la comarca. Dissabte el sol lluirà amb ganes. Diumenge el temps pot tronar a inestabilitzar-se amb alguns xàfecs a la Catalunya central.

Foto: potents núvols de desenvolupament vertical cap al Moianès vistos des de prop del Parc de l’Agulla. Una estona més tard va descarregar un xàfec potent cap al nord-est del Bages. Juny 2018