Vozes s’emporta el premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat 2018

196

VOZES és un projecte d’ensenyament musical que treballa per la integració de joves i infants a diferents districtes de Barcelona. Hi participen 500 nens i nenes i forma part de l’Associació Músics per la Pau i la Integració. És per aquesta tasca que el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya els ha guardonat amb el Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat 2018. 

Un premi que els ha emocionat i que els dona la força per tirar endavant en els moments difícils. Així ho diu el director de l’orquestra, Pablo González: 

Així, Pablo González ha mostrat el seu agraïment per aquest guardó “del qual ens sentim profundament emocionats”. El responsable de l’entitat guardonada  ha recordat “que els àngels de VOZES ens cauen del cel per tirar el projecte quan tenim dificultats”. González ha assegurat que “aquest premi és per a tots aquests joves, pel seu treball i per tenir contacte amb la bellesa a través de la música”.

Per la seva part, Susana Serrano, ha recordat que el projecte és el resultat de la solidaritat de moltes persones que dediquen temps i recursos per fer-lo possible:

El premi l’ha lliurat la periodista Mònica Terribas en un acte a Navarcles aquest diumenge i que, per cert, ha presentat la periodista de RAC1 Mar Poyato. La cerimònia ha comptat també amb la col·laboració especial músic Llibert Fortuny,  un dels més destacats i reconeguts músics i compositors de jazz de Catalunya.

Durant l’acte, a més, una setantena d’infants i joves de VOZES han fet un petit concert per mostrar el seu talent i treball musical fruït de la seva formació en aquesta entitat, amb la direcció de Régulo Sarmiento i Pablo González.

 


Un treball admirable per integrar a gravés de la música 

El jurat del premi, després de valorar diverses candidatures, va anunciar el 21 d’abril passat atorgar aquest guardó a VOZES “pel seu treball de foment de la integració d’infants i joves a través de l’ensenyament musical als diferents districtes  de la ciutat de Barcelona”.  L’organització ha tingut en compte el treball que des de l’any 2004 s’està desenvolupant amb joves i infants amb dificultats d’accés a la cultura, a través de la formació musical gratuïta. Per al  CLAM,  aquest projecte  “respon perfectament al missatge i l’actitud vital que guia l’obra del bisbe Pere Casaldàliga i, per tant, la fa mereixedora del premi que duu el seu nom en aquesta 15a edició”.

 

 VOZES és una escola de vida per a més de 500 joves i infants

 VOZES és un projecte músic-social que des de l’any 2004 treballa per apropar la música i l’art a infants i adolescents a barris amb dificultat d’accés a la cultura, a través de la formació musical gratuïta, i la cessió d’instruments als beneficiaris. Fundat per Pablo González, alumne avantatjat del Sistema d’Orquestres i Corals de Veneçuela, any rere any VOZES ha anat creixent fins comptar avui dia amb una estructura organitzativa petita i amb un pes important del voluntariat, però estable.

Compta amb diferents formacions artístiques que van consolidant-se: tres orquestres simfòniques, tres corals, una orquestra de guitarres, una batucada i d’altres petits grups de cambra. Es treballa des de l’aprenentatge col·lectiu. Els infants i adolescents accedeixen a través de qualsevol dels 14 Espais VOZES, generalment públics (escoles, instituts, centres cívics…), on es realitzen activitats musicals diverses i un cop aquí l’infant o adolescent s’iniciarà a través del cant coral, per posteriorment accedir, si així ho desitja, a la formació d’un instrument que escollirà, sempre que sigui possible, i formar part d’una de les formacions artístiques amb les que compta el projecte si així ho desitja.