Visites teatralitzades i una ruta pel dia dels Museus a Sant Fruitós

144

Sant Fruitós de Bages celebrarà el dia internacional dels museus dissabte amb una tarda d’activitats per a tots els públics. De fet, el Col·lectiu de Recerca Històrica ja ha començat amb unes visites teatralitzades pels infants de primària dels centres educatius del poble que han deixat a tots els nens i nenes bocabadats. La Caterina els rep a les portes del museu i explica que l’edifici és casa seva. Ella guia els infants i els presenta la seva família, tot de personatges que escenifiquen la vida al poble ara fa 100 anys. Es tracta d’unes visites es faran fins al mes de juny.

El Dia Internacional dels Museus que se celebra a escala europea serà el dissabte 20 de maig a la plaça Sant Josep, a les 6 de la tarda, amb una ruta històrica pel nucli urbà on petits i grans podran descobrir les històries passades que amaguen els edificis existents. La ruta tindrà una durada de 2 hores aproximadament amb un recorregut de 3 km apte per a totes les edats. Es recomana portar calçat còmode i beguda per hidratar-se de la calor.

Un cop acabi la ruta, els assistents que ho desitgin podran pujar al campanar de l’església per admirar les vistes que ofereix.

El Col·lectiu de Recerca Històrica oferirà una botifarrada popular amenitzada per una actuació musical a les 8 del vespre a la mateixa plaça Sant Josep, per un cost de 5€ per persona.
Durant tota la tarda, el museu tindrà les portes obertes per tal que tothom pugui descobrir la vida passada de la gent de Sant Fruitós de Bages.

Ràdio Sant Fruitós hem parlat amb el Col·lectiu de Recerca Històrica, amb la Pilar Purtí, la Ma Àngels Casajoana, el Josep Baulenas i l’Antonio Martínez. També han vingut a la tertúlia l’arxivera del poble, Anna Cura i el regidor de cultura, Xavier Racero.