Visites gratuïtes a Món Sant Benet amb motiu de les jornades europees del patrimoni

138

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages programa visites gratuïtes a Món Sant Benet amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, que se celebren del 6 al 8 d’octubre.

La data fixada és el diumenge 8 d’octubre i la jornada inclou la visita medieval “Mil anys de sensacions” – a 2/4 d’11-, la visita modernista “Un dia en la vida de Ramon Casas” -a 2/4 de 12- i la visita Alicia’t “Cuinar, menjar i viure” -a les 12 del migdia.

La iniciativa de l’ajuntament és la de celebrar les jornades donant a conéixer l’entorn de Sant Fruitós, el seu patrimoni i totes les activitats que s’hi duen a terme. Des del consistori remarquen que per poder gaudir d’aquesta proposta “és imprescindible fer la reserva abans del 5 d’octubre a l’Àrea de Cultura de l’ajuntament”, ja que les places són limitades.

L’edició d’enguany

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) se celebren a Europa durant el cap de setmana entre setembre i octubre. L’edició d’enguany a Catalunya se celebrarà els dies 6, 7 i 8 d’octubre. El lema suggerit pel Consell d’Europa és ‘Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats’ per posar en relleu els valors patrimonials incorporats a la natura, la importància del medi ambient sobre els estils de vida de les persones i la influència que té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats.

Els palaus, els castells, els monestirs, les fàbriques, els jardins històrics i altres espais patrimonials relacionats amb la natura, obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i oferiran activitats per donar a conèixer en profunditat el seu patrimoni comú.