Aquesta setmana la Comissió de la Fira de Sant Miquel s’ha reunit per posar sobre la taula els resultats de la primera enquesta a peu de carrer, que es va fer amb l’objectiu de conèixer millor el tipus de públic de la fira.

Van contestar l’enquesta 97 persones. El Regidor de Cultura, Agustí Comas, ha explicat que la idea era arribar a les 100 però a causa de la pluja es va haver d’aturar a les 6 de la tarda.

La valoració de la fira per part dels visitants té una nota de 4,3 sobre 5. Una altra dada a tenir en compte és que quasi el 20% dels enquestats que venien per primera vegada eren de fora de la comarca. Havien obtingut la informació pels portals d’Internet, i responien que probablement tornarien l’any vinent.

Segons els resultats de l’enquesta, el que ha agradat més són la tipologia de les parades i la seva distribució, els músics al carrer i l’entorn en què es fa la fira, és a dir, tota la zona del cast antic de Santpedor. De fet, la Fira de Sant Miquel destaca per ser un aparador de productes alimentaris i tèxtils i de cultura popular.

El que ha agradat menys als visitants són algunes parades de joguines i la dificultat per aparcar. La distribució de l’aparcament serà un dels temes prioritaris de cara l’edició de l’any que ve. Dels suggeriments recollits, s’ha demanat la possibilitat de créixer en productes d’artesania i en actuacions de músics. Per altra banda, i com es preveia, els visitants també volen que es consolidi l’espai infantil, que va tenir una gran rebuda el diumenge de fira. De fet, el Planetari va acollir més de 300 persones tot i el mal temps.

Els resultats han servit a la Comissió per tenir més informació sobre la qualitat de la fira i millorar, a partir d’ara, els espais i les activitats al gust dels visitants. La Comissió es reunirà el 2017 i plantejarà tots aquests resultats.