Sallent s’atura i fa més soroll que mai

179

Comerços buits i persianes baixades. Aquesta va ser la imatge que es va veure a Sallent dimarts, quan els veïns del municipi van decidir secundar la vaga general convocada a tot Catalunya com a símbol de protesta a les càrregues que va fer la Guàrdia Civil durant el referèndum de l’1-O . Una imatge que, a priori, podia semblar desoladora, però que va convertir-se en l’arma més potent dels ciutadans per rebutjar les actuacions de l’Estat Espanyol.

La vaga general va tenir un alt seguiment al municipi, ja que els veïns van decidir tancar tots els locals per sortir al carrer a protestar. D’aquesta manera, abans que sortís el sol ja van bloquejar l’eix transversal amb dos talls: el primer va ser de quarts de sis a les set i el segon de quarts de vuit a les deu del matí.

Els sallentins, però, no només van protestar tallant els accessos al municipi, sinó que van seguir amb les mobilitzacions al llarg del dia: van fer una marxa lenta des de l’eix fins a Sallent; van organitzar una cercavila pels carrers del poble i un pica pica popular; van participar en les concentracions de Manresa i també van desplaçar-se fins a Barcelona. D’aquesta manera, la vaga general – que va deixar gairebé tots els locals de Sallent buits – va aconseguir mobilitzar a centenars de veïns per diferents punts del territori amb un únic objectiu: protestar contra les actuacions de la Guàrdia Civil durant el referèndum. Aquesta vaga general del dia 3 d’octubre, però, podria tenir continuïtat, ja que el sindicat Intersindical-CSC ha presentat una nova convocatòria pels dies 10 i 16 d’octubre.

La vaga 3O de Sallent en imatges

Veïns de Sallent organitzant-se per tallar la carretera a les cinc del matí. Font: Francina Planas.

 

Veïns de Sallent tallant la carretera. Font: Francina Planas.

 

Bloc de Sallent a la manifestació de Manresa. Font: Francina Planas.

 

Bloc de Sallent a la manifestació de Manresa. Font: Francina Planas.