[VÍDEO] La protectora de Sallent, desbordada

195

Els mesos de juliol i agost són els més intensos per les protectores d’animals. Els centres no donen per més i necessiten voluntaris, espai i finançament. Aquest és el cas de Seproan Sallent, una protectora que recull els animals de 14 municipis del Bages i que, aquests dies, està desbordada.

El Clapton, l’Ígrid, la Kia i la Titin són alguns dels gairebé 40 gossos que conviuen a la protectora de Sallent. Els voluntaris reben, diàriament, desenes de trucades de particulars i ajuntaments per recollir animals. L’espai és limitat i, tot i que els gossos i els gats comparteixen caseta, ja no n’hi caben més si els veïns no adopten. Marc Junyent és un dels voluntaris:

Els voluntaris s’encarreguen de passejar, cuidar i mantenir els animals. El finançament és insuficient, i encara que l’ajuntament de Sallent els ajuda econòmicament, mantenir els animals, i sobretot els costos sanitaris, suposen una despesa molt gran. I és que en molts casos, els animals arriben a Seproan desnodrits i malalts. Aquest és el cas d’en Clapton.

Alguns arriben de les gàbies trampa, i d’altres els troben al motor d’un cotxe o als contenidors de les escombraries. La primera acció que emprenen són les campanyes d’esterilització. Com ells són molts els gossos i gats que arriben a la protectora amb l’esperança de ser adoptats.