Als sallentins més joves segur que us sona aquesta cançó:
És la cançó del mític joc Pokemon. I és que la febre del Pokemon Go ha arribat al municipi en forma d’aplicació mòbil. Cada dia desenes de sallentins recorren els carrers del municipi per caçar pokemons, recollir objectes a les pokestops i entrenar o guanyar batalles als gimnasos virtuals. I és que a través de la Realitat Augmentada, Sallent té una vida paral·lela: és una ciutat Pokemon.
Es tracta d’una aplicació de mòbil basada en l’antic joc de Game Boy, Pokemon. És una nova proposta que consisteix en sortir a explorar el món real per caçar pokemons en llocs del municipi, coincidint amb persones reals que també estan jugant. A través de la realitat augmentada i amb la càmera del mòbil, els jugadors veuen els Pokemons davant seu.
Per participar-hi, s’ha de descarregar l’aplicació, crear un compte i activar el GPS de l’aparell. D’aquesta forma, el joc mostra un mapa amb la ubicació exacta. La idea principal és buscar les 150 espècies de Pokemons caçant-los mitjançant les Pokeballs i registrant-los a la Pokedex. És per això que durant aquests dies, a Sallent s’han vist molts joves recorrent els carrers per caçar-los.
Concretament al municipi hi ha una vintena de pokestops, on pots recollir material com Pokeballs i pocions reanimadores, i tres gimnasos per tal d’entrenar els Pokemons i batallar amb altres equips. El Parc Municipal Pere Sallés és el que concentra més pokestops, i per tant, on es pot veure més volum de sallentins. N’hi ha 7, però també se’n poden trobar al Serrat del Xipell, a la Plaça Santa Maria, a Ca l’Arau, a un generador de corrent, a una botiga de mobles, al mural dels maquis o a una capella abandonada. Pel que fa als gimnasos, es concentren a la Plaça Santa Maria, a l’Escola de Música Cal Moliner i al Mural Cubells.
Hem parlat amb alguns sallentins perquè ens expliquin perquè hi juguen i ens donin alguns consells:
Fins al moment però, només un nordamericà ha aconseguit completar el joc.
Aquí teniu el Filem Prim d’aquesta setmana: