Vergés proposarà que la Catalunya Central entri en la fase 1 del desconfinament

164
La consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa el 22 d'abril. - FOTO: ACN
La consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa el 22 d'abril. - FOTO: ACN

La Generalitat proposarà que la Catalunya Central avanci dilluns a la fase 1 del desconfinament. Així ho ho ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, que també posa sobre la taula les regions sanitàries de Lleida i Girona. Des del departament creuen que són tres regions en risc baix o moderat.

L’última decisió l’haurà de prendre el Ministeri de Sanitat de l’Estat Espanyol i la comunicarà divendres. En cas que la Moncloa doni llum verda, a partir de dilluns, a la Catalunya Central, s’hi podran fer reunions de fins a 10 persones en domicilis privats respectant les mesures de distanciament social. A més, els habitants de la regió sanitària es podran desplaçar lliurement per la zona. D’altra banda, també es podrà caminar a l’aire lliure en grups de com a màxim 10 persones.

Un altre canvi important serà pels comerços. A partir de la fase 1, es permetrà la reobertura d’establiments turístics i les terrasses dels bars es posaran en funcionament. Finalment, es podran tornar a celebrar funerals i es permetran les vetlles a les funeràries amb un màxim de 15 persones a cada sala.