Dia amb força núvols avui empesos pel fort vent que bufa en alçada. Les temperatures màximes s’han situat entre els 11 i els 13ºC en general i el vent s’ha començat a deixar sentir, de moment amb poca intensitat.

De cara a dissabte al matí el vent de garbí (del sud oest) ja bufarà amb algun cop moderat i de cara a la tarda el vent de ponent serà el protagonista. Núvols a gran velocitat aniran creuant el cel demà, tot i així tindrem estones de sol. Les temperatures màximes seran més altes que avui, però el vent farà que la sensació sigui de fredor, tot i els 13 a 15ºC de màxima que esperem.

Hem d’estar molt atents a diumenge, i és que les ventades ja es deixaran sentir pel matí, però la intensitat anirà augmentant amb el pas de les hores. El vent pot bufar amb violència de cara al vespre-nit i matinada i matí de dilluns, amb ràfegues màximes que es poden situar entre els 80 i els 100kmh a força indrets de la comarca, per tant, precaució. Es pot produir algun plugim o pluja dèbil diumenge a migdia amb alguna ràfega de vent que pot ser aleshores moderada.

Foto: núvols empesos a gran velocitat (vent que està bufant amb força a capes mitjanes i altes de l’atmosfera) avui des del Serrat de Castellnou.