Després del brusc canvi de temps de dissabte a la matinada que va deixar pluges de 15 a 20mm a molts punts de la comarca i una baixada dràstica en els termòmetres (amb algunes glaçades dèbils i fins i tot neu a Montserrat i al Montcau) encetem una nova situació.

Per avui esperem que el vent de ponent que ha començat a bufar a última hora del matí es reforci aquesta tarda, amb algunes ventades de 50 a 70km/h, compte. L’ambient serà en conjunt assolellat però amb alguns núvols que viatjaran a tota velocitat. Les temperatures màximes es dispararan assolint els 17 a 19ºC a molts punts. De cara a demà dimarts el vent anirà clarament a la baixa amb unes temperatures matinals semblants a les d’avui i les màximes entre 2 i 3ºC més baixes. El cel es mantindrà amb alguns núvols de tipus alt però en conjunt amb força sol.

Les temperatures a partir de dimecres pujaran clarament superant els 20ºC a tota la comarca, tan dimecres com dijous. Per divendres algunes temperatures poden arribar als 23-24ºC. Temperatures primaverals. No pas a primera hora del matí ja que continuaran sent fredes, però entre dijous i divendres també pujaran clarament en hores matinals.

Foto: núvols de tipus alt i mitgenc ahir des del Serrat de Castellnou.