Les temperatures han patit una espectacular pujada aquest cap de setmana, de fet ja des de divendres el mercuri va anar clarament a l’alça. El vent de gregal ha bufat amb ganes, un vent que sol arribar reescalfat a la nostra comarca quan bufa en superfície (no pas quan bufa en alçada, que sol portar aire molt fred del centre del continent, tal i com va passar dilluns). Avui les temperatures mínimes s’han situat entre els 5 i els 7ºC i les màximes no han pujat dels 10 o 11ºC.

Per la pròxima matinada i demà al matí esperem una mica de pluja, acumulant registres discrets d’aigua. En tot cas a l’est del Bages algun observatori podria recollir 5mm o una mica més. La temperatura baixarà una mica demà al matí, uns 2ºC respecte avui. Tal i com ha passat avui podrem gaudir d’algunes ullades de sol. El vent de gregal anirà clarament a la baixa.

De cara a dimarts esperem un dia força més assolellat i també més fred pel matí. Les glaçades reapareixeran, això sí, dèbils, amb valors entre els -2ºC i els 0ºC. Al migdia el mercuri es situarà entre els 9 i els 11ºC.

Hem d’estar atents a dimecres. Sembla que un embossament d’aire fred en alçada es pot despenjar directament dels Països Baixos fins a Catalunya. Això pot inestabilitzar clarament el temps, i a dia d’avui podríem estar parlant d’alguns ruixats de neu entre el matí i el migdia de dimecres per sobre dels 200 a 300m d’alçada. Ho seguirem de prop!

Foto: núvols amenaçadors aquest matí des del Serrat de Castellnou. No han deixat pluja, ja que les condicions no eren bones per precipitar.