Valoracions de l’Eternal Running de Sallent, una setmana després

357

Les valoracions d’organitzadors i corredors de la cursa d’obstacles del circuit mundial Eternal Running® són positives. Tanmateix, les dels comerços sallentins amb els que hem parlat són més aviat negatives, tenint en compte les expectatives que s’havien creat.

Joan Batista, de la llibreria Espill, va demanar el doble de diaris que normalment, per després haver-los de tornar. Joan Planas, de la cafeteria Bon Dia, tot i valorar positivament la cursa i definir-la com “una cosa que a Sallent no s’havia fet mai”, també s’ha queixat pel que fa a expectatives de participació i consum. La Ramona, d’El Celler, havia encarregat més menjar i beure, preparat taules a fora, abaratit el menú del migdia… Tot i així, on va acabar venent més va ser al vespre, amb sallentines i sallentins que hi van anar a sopar com cada diumenge. Segons ella, des de la cursa no es va enviar la gent cap al nucli del poble, perquè quan els participants havien acabat la cursa i s’havien dutxat, els organitzadors els hi van donar un bol d’arròs: “i vinga, carretera i manta, llavors aquí no va venir ningú”.

Per altra banda, la responsable de joventut de l’ajuntament Rocío Moreno, ha dit en una valoració personal que “aquest any s’havia de provar”, afegint que no sabien ben bé com aniria, però que la seva valoració és totalment positiva. Es queda amb l’ambient i amb “l’experiència de la cursa en sí”. La xifra de participants que van acabar va ser de 3.212, segons la classificació oficial. Tanmateix, hi ha comerços, i també corredors, que dubten que hi hagués tanta gent. El sallentí Francesc Sallas va acabar segon classificat, davant del seu germà Simó: “les llistes diuen que hi ha uns 3.000 inscrits, però jo no sé si en vaig veure tants… L’any que ve, si repeteixen, suposo que vindrà més gent”.

Foto: Francesc Sallas, superant un dels obstacles. Font: Facebook personal
Foto: Francesc Sallas, superant un dels obstacles. Font: Facebook personal

Ruben López, el mateix dia de la cursa, també va parlar de participació i de les previsions per les properes edicions de l’Eternal Running® a Sallent. Esperen doblar participants. S’haurà de veure com organitzar-ho per poder fer que tot el poble pugui sortir-ne vencedor, i no només els organitzadors i corredors.

Foto de portada: les paradetes de comerços locals al costat de la cursa. Autor: Pitu Galobart