Vaga de treballadors al Grup Soler per exigir que l’empresa pagui les nòmines pendents

299
Pla mitjà d'un treballador del Grup Soler, amb el puny alçat, i la resta de manifestants al fons. Imatge del 3 de novembre del 2020 (Horitzontal)
Els treballadors de l’empresa bagenca Grup Soler fan vaga aquest dimarts per exigir a la direcció que els pagui les nòmines que els deu i defensar els 350 llocs de feina de la companyia. Asseguren que fa dos anys que arrosseguen impagaments i desvinculen la crisi de l’empresa a la pandèmia. Segons diuen, la causa és la mala gestió de la direcció. A més, expliquen que les quatre filials que pengen de la companyia es troben en concurs de creditors i temen que els acabin acomiadant.  Segons lamenta el president del comitè d’empresa de Soler Global Service, Eugenio Negrete, els treballadors se senten abandonats
Els treballadors s’han concentrat davant l’Ajuntament de Manresa per fer visible la protesta. Alguns treballadors denuncien que acumulen ja quatre mesos d’impagaments de les seves nòmines i més de dos anys de pagaments que arriben tard. De fet, el personal assegura que tot plegat es deu a la mala gestió de la direcció. Ho explica José Miguel Ramos, treballador d’Electromecànica Soler.

 

 

Xavi Gómez, treballador de Soler Global Service, explica que l’empresa no té diners i això els fa perdre contractes i feines.

 

La manifestació ha començat a la carretera de Vic de Manresa i ha arribat a la Plaça Major de l’Ajuntament. Allà els han rebut l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, acompanyat de la regidora d’Ocupació, Cristina Cruz, els quals s’han interessat per la situació dels treballadors. Abans que es produís la rebuda, Eugenio Negrete ha llegit un manifest avisant que hi haurà mobilitzacions fins que l’empresa no pagui el que deu als treballadors, que deixi d’acomiadar-ne i que proposi un pla d’ocupació per tots ells.