Els Castellers de Santpedor viuen una diada tranquil·la a Moià

152
Castellers de Santpedor a Moià FOTO: LAURA TARRADELLAS
Castellers de Santpedor a Moià FOTO: LAURA TARRADELLAS

Els Castellers de Santpedor van actuar per primera vegada a la comarca del Moianès. Va ser en la diada organitzada pels Picapolls de la Gavarresa, que van decidir portar-la fora de la seva localitat d’assaig. Va ser una diada tranquil·la amb un doble objectiu: assegurar castells que la colla de la camisa daurada té molt apamats i prendre impuls per aconseguir fites més grans abans de l’aturada estival.

D’aquesta forma, els Castellers de Santpedor van dur a plaça tres construccions de la gamma de sis. Només van tenir una petita dificultat al quatre de sis de la primera ronda. El tronc va pujar perfectament però va haver-hi patiment a l’alçada dels baixos. Tret d’això, cap dificultat afegida. Com també van ser una bassa d’oli el tres de sis amb agulla i el tres de sis de les altres dues rondes següents. Resultat, tres aletes i tres castells descarregats. Dos pilars de quatre van cloure l’actuació dels santpedorencs.

Pel què fa a les altres colles, els Picapolls de la Gavarresa van descarregar el tres de sis amb agulla, el quatre de sis amb agulla i el quatre de sis. I els Margeners de Guissona, el tres de sis, la torre de sis i el quatre de sis.
La propera actuació dels Castellers de Santpedor serà el proper 15 de juliol a Caldes de Montbui amb els Castellers de Caldes, Nyerros de la Plana i Castellers de Castellar. Serà la penúltima actuació abans de vacances.