Sant Fruitós de Bages ja és municipi cardioprotegit des del mes de maig, i ara ha adquirit 4 nous desfibril·ladors que s’ubicaran a Pineda de Bages, Torroella de Baix, La Rosaleda i Les Brucardes.

A dia d’avui Sant Fruitós ja disposa de 4 desfibril·ladors ubicats a la Biblioteca Municipal, a la Policia Local, al Pavelló d’Esports i al Nexe. A més, també disposa de 2 unitats mòbils, un de compartit entre el Camp de futbol i la Piscina Municipal i l’altre a l’interior d’un vehicle de la policia local amb servei les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.
L’adquisició dels 4 nous DEA, o Desfibril·ladors Automàtics Externs, permetrà donar cobertura a tot el municipi, incloses les urbanitzacions. Els aparells s’instal·laran properament en els punts que es considerin més idonis en cada urbanització amb l’objectiu que en cas de necessitat es pugui actuar amb la major rapidesa possible.

L’empresa Reanima és l’encarregada de fer les instal·lacions dels DEA i els tallers a escoles i formació dels ciutadans. Un dels seus membres, Carles Pons, ens explica la importància de ser un municipi cardioprotegit.

En els propers dies es durà a terme un curs de formació a mestres i professors del municipi amb l’objectiu que es puguin utilitzar els desfibril·ladors en cas de necessitat i s’actuï amb la major rapidesa possible.