La Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central és qui haurà de validar el Cogulló Solar Plant, el projecte d’ICL per instal·lar plaques solars al runam de Sallent. El passat mes de febrer aquest organisme va obrir la porta, amb la modificació del Pla Director Urbanístic de la Mineria del Bages, a la instal·lació d’energies alternatives al runam.

ICL va posar damunt la taula un avantprojecte que ara ha de desenvolupar i concretar. La Comissió, però, demanarà definir molt bé la durabilitat de la instal·lació perquè sigui rendible. El que marcarà aquesta temporalitat serà la seva comptabilitat amb el pla de restauració del runam per bé que el terreny on s’ha d’instal·lar el parc solar, l’empresa té l’obligació d’acabar eliminant-lo.

Fonts de la Comissió d’Urbanisme han explicat a regio7 que és important indicar les característiques tècniques del projecte de manera molt precisa. Després, serà la comissió la que decideixi si el projecte és compatible amb el procés de restauració del runam.