Urbanisme dóna llum verda al POUM de Navàs

268
Vista aèria de Navàs FOTO.FEM TURISME
Vista aèria de Navàs FOTO.FEM TURISME

També s’ha donat el vistiplau al Catàleg de patrimoni del poble

Navàs ja té via lliure per aprovar finalment el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que portava més de deu anys encallat. La Comissió Territorial d’Urbanisme li ha donat llum verda aquest matí, juntament amb el Catàleg de Patrimoni del poble.

Des de l’equip de govern estan satisfets i consideren que s’ha fet “una bona feina”. Tot i que lamenten la tardança en els diferents tràmits que s’han succeït per arribar a aquest punt. Segons l’alcalde, Jaume Casals, s’ha fet “el possible per retallar terminis però a nivell supramunicipal tot s’ha anat endarrerint molt”. I és que fa un any i vuit mesos que l’Ajuntament va aprovar la tercera aprovació inicial.

Sobre el POUM, Casals destaca que “consolida el nucli intern del poble enlloc de fer créixer el poble, cosa que creiem que seria irreal”. Per altra banda, assegura que al final s’ha inclòs el 20% de zones verdes que exigia urbanisme “tot i que en un poble que té 80 quilòmetres quadrats de superfície i 78 són boscos i camps és algo una mica absurd”. Per fer-ho s’han expropiat zones de sòl rústic a l’entorn del municipi, que ja eren verdes però ara passaran a estar integrades al nucli urbà. Una solució que altres municipis amb casuística similar estan estudiant pels seus POUMS.

Ara el govern municipal (format per 7 regidors de la CUP amb majoria absoluta), espera poder aprovar finalment el POUM en el proper ple municipal de de març, o en ple extraordinari a l’abril. Abans, s’hi hauran de fer petites modificacions per integrar les quatre recomanacions finals que ha fet urbanisme. “Molt lluny de les més de 100 al·legacions que tenia el document quan vam entrar al 2011” segons explica Jaume Casals