Uns 400 santfruitosencs i santfruitosenques participen a la Via Lliure

236
Sant Fruitós a la Via Lliure, 11 de setembre del 2015. Tram 33.

2 milions de persones segons l’assemblea i 1 milió 400 mil persones segons la policia local, van sortir als carrers de Barcelona per defensar la independència de Catalunya.

A Sant Fruitós, 7 autobusos plens de gent van baixar cap el tram 33 de la Meridiana a la 1 del migdia i van tornar, amb més o menys puntualitat, entre les 9 i les 11 de la nit.

Els autobusos comptaven amb un coordinador perquè tot anés bé. Al llarg del trajecte cada coordinador donava instruccions perquè tothom sabés quan haurien d’alçar el punter, en aquest cas de color vermell. Ràdio Sant Fruitós va baixar a Barcelona amb l’autobús número 7.

La manifestació va durar unes 3 hores. Al tram 33 es podia seguir l’esdeveniment des d’uns altaveus que retransmetien Catalunya ràdio en directe. Mònica Terribas anava informant de què passava mentre la gent estava cada cop més i més emocionada per alçar el punter vermell, signe de solidaritat.
Els trams veïns estaven plens de gent del Bages i de l’Anoia. Les tres hores van passar de forma lleugera entre retrobaments amistosos, actuacions castelleres i xarangues.

A les 17.14h l’onada de punters va començar i amb molta il·lusió tota la gent del tram 33 va girar el punter de color vermell apuntant al mar. L’acte va acabar amb el cant dels segadors i càntics d’independència.

El primer autobús a tornar cap a Sant Fruitós va ser el número 4, que va ser molt puntual. La resta d’autobusos però van tornar 2 o 3 hores més tard. L’últim autobús va arribar passades les 11 de la nit. Tots els autobusos contractats per la Via Lliure van aparcar al Fòrum de Barcelona i la quantitat d’autobusos, el trànsit i la gent va fer complicar l’arribada al poble.

A l’àudio podreu escoltar a Estrella Morales, Jordi Verneda, Ariadna Aguilera, Mariona Rafart, Edgar Torroella, Núria Corral, Mariona Serres, Elisenda Torrescana i Rosa Maria Collados.

A l’autobús número 7 també hi havia Marisol Serrano, membre de Súmate Bages i David Torreblanca, d’ERC a Sant Fruitós. David Ferré, era el coordinador de l’autobús i Maica Divins, organitzadora dels autobusos que marxaven a Sant Fruitós, de l’ANC Sant Fruitós. També els podreu escoltar a l’àudio de sota.

Si seguiu l’enllaç podreu veure més fotografies del tram 33.