Unió de Pagesos s’oposa a la modificació del Pla urbanístic de la mineria al Bages

84

Unió de Pagesos ha demanat a l’administració que retiri la modificació del Pla director urbanístic (PDU) de l’activitat minera al Bages. Aquest pla afecta els pobles de Súria, Cardona, Sallent i Balsareny. El sindicat vol que s’apliquin els programes de restauració i la retirada dels residus salins en punts com el runam del Cogulló.

La modificació del PDU també contempla regular un espai temporal per guardar residus salins. El pla també contempla l’opció d’utilitzar els runams com a espai per instal·lar energies renovables.

Unió de Pagesos s’ha mostrat en contra, al·legant els reiterats incompliments per part de l’empresa explotadora, ICL Ibèria. En aquest sentit, el sindicat diu que el PDU no dóna cobertura urbanística a una situació que posa en risc l’eliminació dels dipòsits salins i n’afavoreix el seu creixement.

El sindicat també és contrari a fer compatible l’activitat minera amb la instal·lació d’energies renovables en els dipòsits. D’aquesta manera, Unió de Pagesos demana que es compleixin les resolucions judicials emeses sobre el runam del Cogulló que obliguen a la seva desaparició i a la reparació dels danys causats.