Unió de Pagesos avança en la recerca d’immatriculacions de l’església i s’uneix amb l’associació de Micropobles

125
Joan Casajoana, d'Unió de Pagesos en directe a La Central des de Ràdio Sant Fruitós
Joan Casajoana, d'Unió de Pagesos en directe a La Central des de Ràdio Sant Fruitós

Unió de Pagesos i els micropobles s’uneixen contra les immatriculacions de l’Església. Fins ara, Unió de Pagesos ha denunciat que al Bages, el Berguedà i l’Anoia els bisbats de Vic i de Solsona han registrat com a propis 430 béns com esglésies, cases, terrenys i cementiris. La recerca del sindicat, però, avança i es continuen destapant més casos.

Per continuar difonent i denunciant les immatriculacions de l’església católica Unió de Pagesos i l’Associació de Micropobles han signat un acord per treballar conjuntament. Joan Casajoana ha passat aquest matí per La Central i ha explicat com va començar la investigació. Joan Casajoana ha passat aquest matí per La Central i ha explicat com va començar la investigació. “Nosaltres aquest tema el vam començar perquè ens vam adonar que hi havien dues esglésies romàniques que havien estat immatriculades, que eren esglésies privades de cases pairals, i vam començar a treballar aquest tema. A mesura que anavem al registre de la propietat, obteníem informació i ens vam adonar que aquestes ermites pageses privades representaven només un 4% de les immatriculacions totals que hi havien”, ha explicat Casajoana.

Des d’Unió de Pagesos i l’Associació de Micropobles de Catalunya es busquen suport polític i demanen als partits polítics que actuïn contra aquesta pràctica de l’església. En alguns casos el bisbat ja ha reconegut l’apropiació indeguda d’alguns béns i els ha acabat retornant. “En principi, nosaltres confiem que el Parlament tiri endavant totes aquelles peticions que feia Unió de Pagesos. És molt important que el Parlament insti al govern a demanar totes les dades de les immatriculacions de Catalunya. Això quan ho hagi acordat, és un procés lent, que pot durar casi un any”, ha afegit Casajoana.

Ara, s’està treballant per quantificar el nombre d’immatriculacions que hi ha hagut al Solsonès, unes dades que podrien estar llestes d’aquí pocs dies. Casajoana però avisa que serà una xifra elevada.