Unió Bages vol ser fidel al procés sobiranista

146

Els militants d’Unió han votat Sí a la consulta interna celebrada el 14 de juny. El resultat va ser bastant ajustat, amb un 51% de vots a favor del sí, un 46% a favor del no i un 3% de vots en blanc o nuls. Unió Bages va votar no.

Així ho explicava Roger Grandia, regidor de CiU a l’Ajuntament de Sant Fruitós i militant d’Unió, en declaracions a Ràdio Sant Fruitós fa un parell de setmanes. Al Bages, Unió votaria NO a la consulta interna celebrada el 14 de juny. Era un NO per l’ambigüitat de la pregunta, però un sí a tirar endavant el procés sobiranista.

La pregunta que responien era la següent: Voleu continuar el compromís del partit amb el procés, des del catalanisme integrat i d’acord amb els sis següents criteris: no limitar l’aspiració de plena sobirania per a Catalunya, prendre les decisions per majoria, establir diàleg amb el govern espanyol, no deixar que hi hagi declaració unilateral ni procés constituent al marge de la llei, descartar escenaris fora de la UE i garantir la cohesió social.

Al ser una majoria a favor del sí, Unió ha iniciat un procés de separació amb Convergència perquè, segons els resultats de la consulta interna, Unió rebutja “un procés sobiranista unilateral i al marge de la llei”.

Grandia ha explicat a ràdio Sant Fruitós que cal ser fidels a la ciutadania i a la seva voluntat expressada a les urnes el 9N. En aquest sentit es podria dir que Unió al Bages continuarà al sector independentista.