Una trentena de restauradors de Manresa exigeixen descomptes en les taxes per no haver de tancar

152
Pla obert de clients a la barra del bar Cal Manel de Manresa. 14 d'octubre de 2020. (Horitzontal)

Els restauradors han presentat una instància amb les propostes, que afecten principalment a les taxes industrials, escombraries, terrasses, clavegueram i el cànon de l’aigua. Jordi Garcés recorda que actualment els bars i restaurants amb prou feines poden estar oberts quatre hores i mitja al llarg del dia, i això ha fet que molts optin per tancar alguns dies i altres, fins i tot, per no obrir, també ha instat a l’Ajuntament manresà a ser generosos amb el gremi:

El col·lectiu demana que el descompte sigui del 100% o, en el pitjor dels casos, que el cobrament sigui proporcional a les hores d’obertura. El mateix tipus de descompte és el que demanen amb la taxa de clavegueram o el cànon de l’aigua, depenent de l’empresa municipal.

La proposta dels restauradors també posa de manifest la problemàtica amb la qual es troben alguns establiments que voldrien ampliar la superfície destinada a les terrasses per tal de poder garantir la distància de seguretat entre les taules. Per aquesta raó, i preveient que les restriccions d’aforament a l’interior poden anar per llarg, exigeixen al que facilitin aquest tràmit.