Una trentena de joves de Sant Fruitós participen a la Trobada Jove i decideixen diverses activitats per fer aquest estiu

149
Trobada Jove 2019. Fotografia: Nexe Jove

La participació de la Trobada Jove 2019 ha estat una de les més altes dels últims anys

La Trobada Jove de Sant Fruitós de Bages va comptar amb 35 participants d’entre 15 i 19 anys, una xifra de participació superior a les anteriors edicions. Els joves van votar i van elegir set propostes, de la vintena que s’havien posat sobre la taula. Les dues iniciatives més votades van ser un sopar de dones i un concurs de penyes emmarcat en l’Estiu Jove.

Per votar es va aplicar la dinàmica del termòmetre, en la qual cada jove puntua de l’1 al 10 les propostes plantejades. Paula Mora és tècnica de Joventut de l’Aj. de Sant Fruitós i ha explicat a Ona Bages les dues propostes més votades. “El colles o penyes, que és fer unes colles identificades amb noms, i que totes les activitats que es facin durant l’Estiu Jove, es facin unes puntuacions i al final hi hagi com una mica de concurs i un premi final per cada colla. També el sopar de dones que és una proposta del col·lectiu feminista ‘Mai sense veu’ de Sant Fruitós”.

Les altres propostes escollides van ser un taller de tenyir samarretes, el joc killer que ja s’ha fet en anteriors estius, el bubble football que tampoc és novetat, tallers antimasclistes i organitzar una excursió per anar a jugar a ‘paintball’. “Llavors vam dir que si hi havia comissions de joves que ens ajudaven a organitzar les activitats, doncs que podríem arribar a les següents activitats més votades de la llista, que serien 12 hores de futbol, un 3×3 de bàsquet i el torneig de vòlei platja”. Per altra banda, hi ha un seguit d’activitats juvenils de l’estiu que ja estaven aprovades prèviament a la trobada jove, que són la Gimcana Marrana (dilluns 8 de juliol), la Holy Party i un taller emmarcat en el dia de l’orgull LGTBI +, el 28 de juny. L’acte també va comptar amb un berenar i amb l’actuació del grup local Txocan’s.