La nova rotonda del carrer Sakura de Sant Fruitós de Bages i el seu finançament pot acabar amb una denúncia de l’Ajuntament cap a la cap de l’oposició, Àdria Mazcuñán. És una situació tensa, amb notes de premsa, retrets i atacs creuats pel mig, que per entendre-la cal anar al ple ordinari del mes de març, quan es portava a aprovació el conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat pel qual es construirïa aquesta rotonda i que el finançament l’assumirien a parts igual (50% Ajuntament i 50% la Generalitat)

ERC va manifestar el seu desacord amb la qüestió del finançament, perquè va assegurar que, durant l’anterior mandat, quan ells eren a govern, hi havia hagut una entesa perquè l’Ajuntament només assumís el 25% del cost i el 25% restant aniria a càrrec de les empreses d’aquell polígon. Àdria Mazcuñán va parlar d’un document que manifestava aquesta entesa amb la Generalitat i en el ple d’aquest vespre, el grup de Gent Fent Poble li donarà un termini de 24 hores a Mazcuñán per entregar-lo. 

Ara bé, l’alcalde assegura que ningú dins de l’Ajuntament sap de l’existència d’aquest document i diu que Mazcuñán ha assegurat que ella sí que el té. Ho ha explicat en declaracions a Ona Bages. 

“Ella diu que té aquest document”

 

I Batanés és contundent, perquè li dona un termini de 24 hores per esclarir la qüestió si no vol que el cas acabi als jutjats: “Aquí no hem vingut a jugar ni a fer el tonto”, diu Batanés, que assegura que si el document signat no apareix, consideraran que Mazcuñán l’ha robat i que el seu número 2, Matias Moya, “en seria el còmplice”. 

 

Què hi diu Mazcuñán?

Ella assegura que “en cap moment s’ha parlat d’un conveni firmat, sinó d’un pacte i una entesa amb la Generalitat” i que, per tant, no té el document que busca l’alcalde per entregar. A la pregunta que li formularan al ple (“Entregarà el document en un termini de menys de 24 hores?”) diu que la resposta és que NO. Pel que fa a l’amenaça de demanda, diu que no li fa tremolar gens perquè, “si hagués fet alguna cosa il·legal, no esperarien a fer una pregunta al ple, em denunciarien directament”. 

 

Què va dir, realment, al ple del març?

Com dèiem, tot plegat remunta al ple del mes de març. Què va dir, exactament, Àdria Mazcuñán?  Si bé és cert que parla d’un document, no parla del fet que el tingui ella ni tampoc fa servir el terme “signat”. Mazcuñán parla d’un document pactat amb la Generalitat, en el qual la disposició de totes les parts a assumir el pagament era favorable.

Recupera aquí el moment exacte:

“Teníem un document pactat amb la Generalitat”

 

Després d’aquestes afirmacions, Batanés li va demanar que li fes arribar aquest document, perquè no en tenia cap mena de coneixement.

Sigui com sigui, diu que “no li donarà més importància”, “perquè l’important és que es pugui arribar a un acord amb les empreses, i sembla que sí que s’hi ha arribat”