Una passa de mal de panxa impedeix als Castellers de Santpedor intentar el seu primer castell de set

157

XAVIER SUCARRATS. Una passa de mal de panxa ha estat la principal enemiga dels Castellers de Santpedor a la primera diada que organitzaven. La colla de la camisa daurada afrontava la jornada amb ambició i el primer castell de set pisos deixava de ser un somni per esdevenir un objectiu palpable. Els darrers assajos havien anat bé i la il·lusió era màxima. Per les nombroses baixes han obligat als bagencs a fer una actuació més modesta i deixar fites superiors per a propers compromisos. Les altres dues colles participants a la diada de Santpedor van ser els Salats de Súria i els Castellers de Viladecans. Totes les colles van iniciar l’actuació amb un pilar de quatre caminat.

Els Castellers de Santpedor van començar amb el set de sis que ja tenien previst. Amb tranquil·litat van aconseguir, descarregar una construcció que ja tenen dominada i que té un gran pes emotiu. Aquesta construcció va ser la que els santpedorencs van dur a plaça la passada festa major en el castell de penyes. A la segona ronda, la colla local va optar per fer un tres de sis amb pilar, que tampoc va presentar massa dificultats. Amb la confiança pels núvols, els Castellers de Santpedor van atacar el quatre de sis. Nou castell descarregat a l’espera dels pilars de comiat. I a la part aparentment més fàcil va arribar l’ensopegada. Del tres pilars de quatre, dos van ser culminats amb èxit però el tercer va fer llenya.

Els Salats de Súria, per la seva part, van afrontar l’actuació amb baixes d’última hora i amb menys efectius que altres diades. Tot i així, van defensar els castells prèviament proposats. A la primera ronda, van descarregar un ja consolidat 3d7. A la segona, van descarregar el 4d6, pensant en un possible 4d7. Finalment, amb algunes estrenes al tronc, van fer un intent desmuntat de 5d6, que posteriorment van descarregar. Dos pilars de quatre van acabar l’actuació dels Salats a casa de la seva colla fillola. La tercera colla, els Castellers de Viladecans van descarregar el tres de sis. Després van fer intent desmuntat de tres de sis amb agulla. Aquesta construcció la van carregar a la darrera ronda.