Una família de Manresa acusa Mémora d’intentar vendre un féretre més car del necessari pel coronavirus

132

Una família de Manresa ha acusat la funerària Mèmora d’intentar vendre-li un fèretre més car de l’habitual pel fet de tractar-se d’un mort de coronavirus. Segons ha explicat el net del difunt, Oriol Barri, a ACN, un comercial de la funerària els va advertir per telèfon que el taüt havia de ser especial pel fet de la infecció. Valia prop de 1.600 euros perquè es podia tancar al buit. Barri va fer una piulada indignada per aquest i altres conceptes que feien apujar la factura a prop de 4.000 euros, que ha tingut multitud de respostes de persones que s’han trobat en casos similars.

Finalment, segons ha explicat Barri, Mémora ha accedit a canviar el fèretre per un de convencional. En canvi, no se’ls ha estalviat altres conceptes com la cerimònia, “que no n’hi haurà”, o la preparació del cadàver per a la vetlla, “que tampoc”. Quan es va demanar justificació per aquests imports, se’ls va dir que eren per la “conservació” del cadàver fins que fos incinerat.

Esfune estudiarà el cas

De la seva banda, des de l’associació de petites funeràries Esfune, el president de l’entitat, Aureli Sánchez, ha explicat que estudien presentar una denúncia contra Mémora a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) per la “presumpta estafa”.

Sánchez acusa Mémora d’aprofitar-se de “l’obscurantisme legal” de la situació, però també al Ministeri de Sanitat per “no ser clar” en els requisits necessaris pel que fa als protocols de comiat en casos de defunció per coronavirus.