Una desena de restauradors de Sant Fruitós de Bages participen a la iniciativa 7 d’Arròs

159
Fotografia de la jornada a la Fundació Alícia sobre l’origen gastronòmic de Festa de l’Arròs
Fotografia de la jornada a la Fundació Alícia sobre l’origen gastronòmic de Festa de l’Arròs

Fins aquest diumenge 3 de març, dia de la Festa de l’Arrós, els establiments gastronòmics de Sant Fruitós de Bages que formen la iniciativa 7 d’Arròs ofereixen plats cuinats amb aquest aliment. Els clients que els tastin disposen d’una butlleta on poden anar segellant els plats que tasten per així obtenir descomptes i premis.

7 d’arròs és una activitat que es du a terme paral·lelament a la Festa de l’Arròs on durant 10 dies, 10 restaurants del municipi ofereixen plats cuinats amb arròs. Els clients que hi participen poden segellar un llibret per tal de guanyar premis com descomptes, tastos gratuïts o sortejos. Ho ha explicat a Ona Bages Jaume Plans, impulsor de la iniciativa. “Aquest any ja són 10 dies d’àrròs, de dijous a diumenge. Tots aquests dies els establiments adherits tenen un plat d’arròs al menú o a la carta. Llavors tu vas amb el llibret aquest i vas passant per diferents locals i vas segellant, i vas aconseguint premis a mesura que vas menjant arròs. Ja al tercer segell fem un val de descompte de 5 euros que el pots gastar en qualsevol dels restaurants adherits al repte”.

El quart premi consisteix en un davantal de la Festa de l’Arròs que atorga l’Ajuntament, el cinquè el Nou Celler ofereix unes copes en aquest establiment i el sisè dona accés a participar a un sorteig de diversos àpats en els restaurants adherits.

Els restauradors que participen de la iniciativa van atendre una jornada a la Fundació Alícia sobre l’origen gastronòmic de Festa de l’Arròs i on també van poder adaptar receptesals seus plats com l’arròs de recapte, l’arròs agermanat, l’arròs de La Sagrera o el Beneït Arròs.