A la tarda han seguit altres activitats emmarcades en el Dia de la Dona. I al cap de setmana més amb la ruta BTT per carrers amb nom de dona

Prop de cinquanta persones s’han reunit aquest migdia a la Plaça Gran de Santpedor per reivindicar els drets de les dones i criticar la discriminació de gènere que pateixen només pel fet de ser dones. El punt culminant de la concentració ha sigut la lectura per part de l’alcalde, Xavier Codina, d’un manifest de suport al moviment feminista i de reivindicació d’una societat més igualitària en què no hi hagi cabuda per les discriminacions per raó de gènere ni de cap tipus.

A la tarda, per altra banda, s’ha representat l’obra de teatre “Marina i el somni de volar” a l’Auditori Convent de Sant Francesc, i s’ha presentat el llibre ‘La força de les paraules’ de Miracle Sala Farré. De cara al cap de setmana, l’entitat Ressò organitza un dinar popular a Cal Llovet el dissabte a les 14h. I diumenge, el centre Excursionista 2×2 de Santpedor ha preparat el seu particular homenatge a les dones fent una ruta BTT de 45 quilòmetres resseguint carrers amb noms de dona de Santpedor, Manresa, Sant Fruitós, Callús, i Sant Joan de Vilatorrada. El tret de sortida serà diumenge a les 8 del matí des de la plaça Mercè Rodoreda.

La bretxa salarial, el sostre de vidre que dificulta ascendir professionalment, les violències masclistes, l’assetjament sexual o la feminització de la pobresa són algunes de les xacres que diferents col·lectius del moviment feminista i altres actors socials han volgut denunciar avui pel Dia Internacional de la Dona, amb una vaga laboral, educativa, de cures i consum.