Una cançó amb segell bagenc anima als més petits a seguir els hàbits d’higiene contra la covid

226
Imatge del vídeo que recull el procés de gravació dels músics i imatges d'alumnes.
Imatge del vídeo que recull el procés de gravació dels músics i imatges d'alumnes.

La cançó “Si tots ho fem” és una proposta d’un mestre de Sant Vicenç de Castellet per ensenyar als més petits d’una forma divertida a rentar-se les mans, a mantenir la distància social i dur la mascareta. 

Malgrat la cançó té segell bagenc, la idea ve de més lluny. Durant l’estiu, mentre es preparava el curs escolar que acaba de començar, la directora de l’Institut Escola Àngel de Tobies de El Vendrell, Yolanda Vallvé, va pensar que la millor manera de fer entendre els hàbits d’higiene als nens era en forma de cançó i en va escriure la lletra. 

Amb aquesta idea es va posar a treballar Joan Comaposada, mestre de l’escola Puigsoler de Sant Vicenç de Castellet, en la composició musical, mentre Marc Martínez, mestre de primària a Manresa en va fer la producció i els arranjaments. Després de tot plegat, el passat 5 de setembre es va gravar la cançó amb la col·laboració de diversos mestres de música amb un marcat segell bagenc. El mateix Joan Comaposada va gravar els teclats i els cors, Marc Martínez a la guitarra, Carla Galiot, de Navàs, posant-hi la veu, el manresà Joan Ramon Quirante al trombó, el sallentí Roger Andorrà al saxo, el navassenc Marc Culebras a la trompeta, Cristina Aguilella al baix i Ferran Pou a la bateria. 

La cançó que duu el nom de “Si tots ho fem” s’ha posat a disposició dels centres educatius que la vulguin adoptar com una eina més per combatre els contagis i ajudar a afrontar la tornada a les aules.