Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Una campanya de micromecenatge fa possible la primera Fira del Lleure del Moianès

Un grup de joves impulsa la primera Fira del Lleure del Moianès després de la consecució d’una campanya de micromecenatge que ha permès al col·lectiu Gatzara fer realitat la proposta.

El proper 5 de juny, Moià acollirà l’Esbramec, considerada la primera Fira del Lleure de la comarca. Darrere de la iniciativa hi ha quatre joves que van decidir fer un pas endavant per reivindicar la necessitat del lleure i més en un context com l’actual. Així ho explica Lluís Cascales,  un dels joves impulsors.

La fira tindrà lloc al Parc Municipal Francesc Viñas i inclourà tallers i música per a totes les edats. Dels concerts confirmats destaca Miops, que s’encarregarà de l’obertura de la festa, i el grup de música familiar Xiula, que posarà el punt i final. Cascales apunta que aquesta sigui la primera edició de moltes. 

A darrera de tot plegat hi ha el col·lectiu Gatzara, creat un mes abans de la pandèmia, el febrer de 2020. Són el Lluís Cascales, l’Oriol Torres, la Laura Vives i en Marc Gallifa, quatre joves del Moianès que van pensar en dur a terme una proposta per suplir la desaparició de l’entitat mítica de lleure de la comarca. Finalment, la campanya de micromecenatge ha recollit 6.500 euros gràcies a l’aportació de 91 mecenes.