Una aplicació ajunta literatura i Manresa

100

S’han fet una selecció de textos literaris sobre la ciutat i els situa en 21 punts. Són escrits de prosa i poesia d’entre els segles 18 i 20 i amb autors com el baró de Maldà fins a Josep Maria Espinàs.

Mapa Literari té com objectiu casar la literatura i Manresa amb el projecte impulsat des d’Òmnium Bages-Moinaès i la Fundació Independència i Progrés. Els textos parlen de la ciutat en diferents èpoques i que fan referència a algun racó del municipi. L’aplicació, disponible al web d’Òmnium, permet descarregar-se el mapa, els textos així com àudios dels textos i s’inspira en una ruta literària que ja es va fer de forma presencial fa un temps. El coordinador del Mapa Literari de Manresa, Jordi Estrada, parla d’algunes particularitats de Manresa. 

La selecció de textos l’ha fet Llorenç Capdevila i no es descarta incorporar nous punts i textos en un futur. Però què hi podem trobar ara per ara en l’APP? 

 

Per als impulsors, l’aplicació té una vessant cultural però també educativa, ja que es pot utilitzar també a les escoles.