Un veí de Sant Joan de Vilatorrada és acusat d’abusos sexuals i decreten presó provisional sense fiança

177

L’home, de 47 anys i veí de Sant Joan de Vilatorrada, ha estat cessat del seu càrrec directiu pel Departament d’Educació. Segons han informat els mossos, la detenció va tenir lloc el passat 18 de maig. Després de declarar davant del jutge, va ingressar a presó provisional sense fiança.

El detingut era el cap d’estudis de l’Institut Alexandre de Riquer de Calaf i ha estat acusat d’uns presumptes abusos sexuals a menors en l’àmbit familiar.

Els abusos sexuals a menors pels quals se l’investiga haurien tingut lloc en l’àmbit familiar. En el moment d’assabentar-se, l’institut va activar el protocol i va informar els Serveis Territorials del Departament d’Educació a la Catalunya Central.

Segons informen des d’Educació, van optar per cessar-lo del seu càrrec directiu. Tot i que els fets van tenir lloc fora del centre educatiu, es va contactar amb la Fundació Vicky Bernadet, que es dedica a l’ajuda psicològica per abusos sexuals, per acompanyar en aquest procés tant al centre com per informar a les famílies, i així establir un canal de contacte per facilitar que si alguna família vol informar d’alguns fets, tingui tot l’acompanyament per a poder-ho fer.