Un tinent retreu als Mossos que no garantissin la “seguretat” durant una protesta dels CDR a la caserna de Manresa

145
El Tribunal del Suprem amb Marchena a l'esquerre, en el judici de l'1-O FOTO:ACN
El Tribunal del Suprem amb Marchena a l'esquerre, en el judici de l'1-O FOTO:ACN

Relata que van estar tancats durant dues hores el 20-S per una ‘performance’ a la porta i que els manifestants van hissar la bandera

Un tinent de la Guàrdia Civil responsable de la seguretat a la caserna de Manresa (TIP G97659Y) ha relatat que el 20 de setembre els Mossos no els van garantir la seguretat ni van fer cap “perímetre” tot i que sabien, segons sosté, que hi hauria una protesta dels CDR a la caserna que va reunir 2.000 persones. Segons ha relatat, va donar l’ordre de tancar la porta de la caserna (on hi viuen 160 persones entre agents i familiars) i va ordenar treure la bandera espanyola. Van estar sense “llibertat ambulatòria” durant dues hores i ha explicat que els manifestant van fer una ‘performance’ amb simulació de votació amb urnes de cartró i que van hissar una estelada al pal que havia quedat buit.

Tot i reconèixer que hi havia presència de Mossos i van mantenir comunicacions, creu que no van actuar degudament. “L’estelada la pots treure quan marxin els manifestants”, ha explicat que li van dir els Mossos. A més, ha reconegut que va sentir “temor i intranquil·litat” i que fins el dia 3 d’octubre n’hi va haver d’altres.