Un sallentí s’enfronta a un any de presó per deixar quatre gossos sols a casa 12 dies

166

Quatre gossos tancats i lligats en un pis sense accés a aigua ni menjar en condicions… mentre l’amo era de vacances a les Canàries. Aquest és el delictes que va cometre un veí de Sallent al febrer de l’any passat i pel qual ara se’l jutjarà, després de ser denunciat per la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA), que exerceix l’acusació popular. La FAADA ha aconseguit que els fets es jutgin com a delictes greu (i no lleu), una consideració que també s’ha fet seva el fiscal, i que podria comportar fins a un any de presó per qui aleshores era propietari dels gossos.

Uns gossos -tres cadells i un adult- que van poder sobreviure gràcies a l’atenció i cura gràcies a SEPROAN, la protectora de Sallent, que en rebre els animals va diagnosticar-los problemes de deshidratació i malnutrició, caquèxia, plantigradisme, mucoses hiperèmiques, seborrea i descamació. El gos adult, a més, tenia una ferida infectada al coll produïda per la corretja i que va requerir cirurgia reconstructiva. Segons s’ha pogut saber, els tres cadells  malvivien tancats i lligats al pis amb el menjar per terra barrejat amb els excrements i sense aigua, mentre que el gos adult estava tancat al balcó sense accés a aigua ni menjar i a la intempèrie.

Per si això no fos suficient, s’ha sabut que no és el primer cop que l’amo dels animals els deixava sols a casa en aquestes condicions. De fet, tres mesos després dels fets, la FAADA  va denunciar que el propietari tenia un altre gos petit en les mateixes condicions, reclòs al pis. El gos també va ser decomissat i traslladat a la protectora.

FOTO: SEPROAN (no correspon als gossos maltractats)