Un sallentí a la primera colla castellera de Madrid

137

Xavi Cuesta sempre s’havia sentit atret pels castellers. Sallentí de soca-rel, els ha vist en directe a concursos i places de Catalunya però la feina i els horaris no li havien permès mai entrar a formar part de cap colla castellera… fins que va arribar a Madrid. Allà, des de l’octubre, ha sigut partícip de la iniciativa sorgida entre el Cercle Català de Madrid i Catalans a Madrid -originada al perfil de Facebook ‘Castellers a Madrid’- per crear una colla castellera a la capital del regne, la primera. Una iniciativa que ja ha vist la llum i s’ha presentat oficialment. Va ser aquest dissabte a la plaça d’Espanya de Madrid, on van fer un parell de pilars de 4 com a exhibició, davant la mirada encuriosida i sorpresa dels assistents i vianants.

I és que tot i aplegar més de 70.000 catalans, Madrid no tenia fins ara cap colla castellera, motiu pel qual, com explica el propi Xavi: “portem dies rebent molta atenció mediàtica, no només de Catalunya sinó també de la resta d’Espanya. La Sexta i Telemadrid ja han vingut a veure’ns”.

Amb 65 membres d’entre 18 i 30 anys, la colla tot just veu la llum. De moment assagen al gimnàs de l’escola privada Decroly. Una ubicació que els fa visibles a nens i pares. I és que la intenció de la colla és créixer fins a com a mínim duplicar-se en número, i precisament els cal augmentar el nombre d’infants i menors d’edat, que són necessaris per fer algunes varietats de castells. Xavi Cuesta explica que “l’esperit d’aquesta colla és el d’integrar tothom, com més gent millor. a dia d’avui som molts catalans, però també hi ha andalusos i madrilenys. Obrim les portes a tothom”.

La colla, que ja ha demanat l’adhesió a la Coordinadora de Castellers de Catalunya, actuarà el proper 30 d’abril al parc del Retiro.

Escolta la conversa amb Xavi Cuesta, sallentí i casteller de la primera colla castellera de Madrid.

 

FOTO: JOAN CIURANA