Un punt i dues mocions seran l’ordre del dia del primer ple de l’any a Santpedor

175
Ple ordinari de Santpedor del mes d'octubre
Ple ordinari de Santpedor del mes d'octubre

Avui es celebrarà el primer ple ordinari de l’any a Santpedor i es preveu tranquil. Només hi haurà un punt: la resolució de la multa a l’empresa encarregada de la restauració de la fàbrica tèxtil Cal Clarassó; i dues mocions: una signada per l’associació catalana de municipis i l’associació de municipis per la independència i una altra reclamant una millora en les infraestructures que connecten el Bages amb Barcelona.

Aquesta última moció ja la van signar tots els grups del consell d’alcaldes del Bages i ara s’aprovarà al ple municipal de Santpedor. L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, explica quines millores reclama la moció.

L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina

Aquesta reclamació històrica tindrà el recolzament de l’oposició. El líder de Progrés Municipal, Ferran Tarazona, destaca que tots els alcaldes del consell la van signar i això és un fet poc usual.

El líder de Progrés Municipal, Ferran Tarazona

D’altra banda, ha avisat que el seu grup s’abstindrà davant la moció de rebuig a la sentència de la Junta Electoral Central sobre Quim Torra perquè volen seguir la línia d’aquest mandat: no posicionar-se en temes de política estatal.

Qui sí recolzarà aquesta moció serà Santpedor en Comú Podem. Això sí, el seu líder, Jesús Puig, avisa que hi posarà matisos. 

El líder de Santpedor en Comú Podem, Jesús Puig

Puig també diu que aprofitaran el torn de paraula al punt sobre la multa a Cal Clarassó per donar el seu punt de vista i posaran objeccions per millorar, des del seu punt de vista, el procés contra l’empresa que està restaurant la fàbrica.

D’altra banda, la CUP aprofitarà que hi ha pocs punts al ple per mirar amb lupa el mandat. El seu líder, Aniol Vila, explica que han presentat dues preguntes.

El líder de la CUP-Amunt, Aniol Vila

Tot i que de moment en són dues, la xifra podria augmentar a mesura que s’acosti el ple. Això sí, l’equip de govern només tindrà l’obligació de respondre les que s’han presentat fins ara perquè el termini per plantejar-les s’acaba el dia abans del ple a les tres de la tarda.