Un miler de persones surten al carrer a Manresa per fer sentir el clam per un servei digne de Rodalies

160
Manifestants davant la Renfe FOTO: ACN
Manifestants davant la Renfe FOTO: ACN

Les plataformes d’afectats pels dos accidents a la R4 volen crear un ens que les englobi i planegen futures mobilitzacions i possibles vagues de compra de bitllets

Un miler de persones va manifestar-se ahir a les portes de l’estació de Renfe de Manresa per denunciar les deficiències de la línia R4 de Renfe i exigir inversions. Una protesta, convocada per l’Esquerra Independentista i la Plataforma d’Afectats dels dos accidents ferroviaris, a la qual es van sumar moltes altres persones a títol individual i també col·lectius i entitats.

Un d’aquests col·lectius era l’entitat ‘Perquè no ens fotin el tren’. La seva portaveu, Glòria Franco diu que cal “protestar i mobilitzar-se perquè els governs moguin fitxa i posin al dia les infraestructures de Renfe”

Des de la plataforma d’afectats de la R4 es queixen de la “falta d’inversió continuada al llarg del temps”, que fan extensiva a la resta de la xarxa ferroviària de Renfe. I en culpen la pròpia Renfe, Adif, i la Generalitat. Parla Emma Rojas

A la protesta, que encapçalava una pancarta amb el lema ‘Servei Digne’, també hi eren Fina Casals, de la plataforma ‘No més morts a la C-55, i l’expresident de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, Enric Martí. Tots dos igualment indignats critiquen l’estat de les comunicacions de Manresa amb Barcelona.

I també hi eren presents moltes de les víctimes de l’accident de divendres. Entre elles Oriol Domingo, que tot i rebre l’alta el mateix matí no es va perdre la manifestació, i va explicar com va viure l’accident: “el revisor va sortir a cridar que anéssim al terra, de cop un gran sotrac, sortim tots disparats, i molta pols”

Les dues plataformes sorgides arran dels accidents dels últims mesos a la R4 ja pensen en futures mobilitzacions. Volen crear una plataforma que englobi totes les víctimes i plantegen la possibilitat de fer vaga i no pagar bitllet de tren com a protesta.