Un miler de persones s’apleguen a Manresa per reivindicar el 8M

127
Imatge extreta de Regió7. Mireia Arso

Un miler de persones han omplert els carrers de Manresa reivindicant el Dia de la dona. Malgrat la pluja, moltes persones van reunir-se a Manresa per reivindicar el 8M, una data que aquest any s’ha vist assenyalada pel covid.

Malgrat això, diferents col·lectius feministes han sigut els encarregats de mobilitzar a milers de persones que amb crits i manifestos han omplert la capital del Bages.

A la pancarta de davant de la manifestació s’hi podia llegar “Defensem les treballadores i la vida”. A l’altura del carrer Jaume I, les diferents membres de l’organització, han llegit un manifest una per una.

Com a metáfora, algunes noies del col·lectius han construir, amb tot de caixes, una estructura on hi havia escrit: “desnonaments”, “patriarcat”, “violència masclista”, etc. Un cop muntat ho han cremat referint-se a què tots aquests estereotips els volen eliminar.

Per englobar aquesta vaga, des de l’Ajuntament de Manresa i el SIAD pel 8M han presentat un vídeo que porta per títol: “Què t’ho impedeix?”.

 

En el metratge es defensa la llibertat per escollir el què vols fer i buscar trencar els estereotips bàsics de la societat.