Imatge extreta de Regió7. Mireia Arso

Un miler de persones han omplert els carrers de Manresa reivindicant el Dia de la dona. Malgrat la pluja, moltes persones van reunir-se a Manresa per reivindicar el 8M, una data que aquest any s’ha vist assenyalada pel covid.

Malgrat això, diferents col·lectius feministes han sigut els encarregats de mobilitzar a milers de persones que amb crits i manifestos han omplert la capital del Bages.

A la pancarta de davant de la manifestació s’hi podia llegar “Defensem les treballadores i la vida”. A l’altura del carrer Jaume I, les diferents membres de l’organització, han llegit un manifest una per una.

Com a metáfora, algunes noies del col·lectius han construir, amb tot de caixes, una estructura on hi havia escrit: “desnonaments”, “patriarcat”, “violència masclista”, etc. Un cop muntat ho han cremat referint-se a què tots aquests estereotips els volen eliminar.

Per englobar aquesta vaga, des de l’Ajuntament de Manresa i el SIAD pel 8M han presentat un vídeo que porta per títol: “Què t’ho impedeix?”.

 

En el metratge es defensa la llibertat per escollir el què vols fer i buscar trencar els estereotips bàsics de la societat.