Un llarg cartell per les Enramades

301

Més de quaranta activitats repartides en cinc dies, des d’aquest dijous 4 de juny fins al dilluns 8 del mateix mes. A més dels carrers enramats, hi haurà activitats repartides pel poble, on les diverses entitats hi tenen un paper clau. L’escola de música, per exemple, amenitzarà el sopar d’enramadors de dilluns, però els dies anteriors haurà presentat el disc de la Big Bom Band ‘Made in Cat’ (diumenge), s’haurà situat en diferents raconets musicals de la vil·la (dissabte), haurà interpretat el conte musicat ‘Scheherazade Les mil i una nits’ (dijous) i, fins i tot, haurà enramat un carrer!

Es podrà anar dels carrers a les places, i de les places al parc i l’antiga biblioteca, on diumenge hi hauran dos dels actes de l’Any de les biblioteques: la taula rodona  ‘Un recorregut per la biblioteca de Sallent’, seguida de la lectura dramatitzada de dietaris de bibliotecàries. Les Enramades són totes les entitats i serveis del poble.

I què eren quan van començar l’any 1325? Els carrers es guarníen al pas de la processó del Santíssim Sagrament, amb un caire religiós que s’ha anat convertint en laic, tot i que encara es segueix celebrant la missa de Corpus. Hi havia la tradició d’anar a buscar boix al bosc, acompanyar-lo de branques d’olivera, garlandes vegetals i flors,  i utilitzar-ho per engalanar els carrers. Uns materials inicials que potser un dia acaben tornant-se permanents i mantenint-se al poble més enllà dels quatre dies d’Enramades.