Davant l’amenaça que els hospitals es quedin sense material i conscients que a Sant Fruitós també en pot faltar, un grup de persones s’ha posat en contacte per confeccionar mascaretes. Són prop d’unes quaranta persones que treballen des de casa i es reparteixen la feina a través de les xarxes socials.

Un dels voluntaris d’aquesta iniciativa, David Vila, ha explicat a Ona Bages que el transport del material d’una fase de la confecció a l’altra el fa Protecció Civil.

David Vila, un dels voluntaris involucrats en la iniciativa

El primer objectiu que volen assolir és el de 400 mascaretes per les persones vulnerables o que tenen més contacte públic de Sant Fruitós. Van posar fil a l’agulla dissabte i, de moment, ja porten 35 mascaretes fetes. Confien assolir la xifra marcada demà o demà passat i també tenen pensat exportar-les a altres municipis.

Vila ha explicat que l’Ajuntament també participa d’aquesta iniciativa solucionant problemes, com pot ser la falta d’algun material. D’altra banda, per fer-les van demanar ajuda a un altre col·lectiu que també fabrica material sanitari voluntàriament: ‘Omplim Magatzems!‘.

El col·lectiu santfruitosenc ha rebut trucades de persones d’altres pobles de la comarca i volen encoratjar a tothom a fer el material sanitari pel seu municipi.