Un grup de voluntaris es posa d’acord a Sant Fruitós per confeccionar mascaretes

133
Algunes de les mascaretes que ha confeccionat el grup.
Algunes de les mascaretes que ha confeccionat el grup.

Davant l’amenaça que els hospitals es quedin sense material i conscients que a Sant Fruitós també en pot faltar, un grup de persones s’ha posat en contacte per confeccionar mascaretes. Són prop d’unes quaranta persones que treballen des de casa i es reparteixen la feina a través de les xarxes socials.

Un dels voluntaris d’aquesta iniciativa, David Vila, ha explicat a Ona Bages que el transport del material d’una fase de la confecció a l’altra el fa Protecció Civil.

David Vila, un dels voluntaris involucrats en la iniciativa

El primer objectiu que volen assolir és el de 400 mascaretes per les persones vulnerables o que tenen més contacte públic de Sant Fruitós. Van posar fil a l’agulla dissabte i, de moment, ja porten 35 mascaretes fetes. Confien assolir la xifra marcada demà o demà passat i també tenen pensat exportar-les a altres municipis.

Vila ha explicat que l’Ajuntament també participa d’aquesta iniciativa solucionant problemes, com pot ser la falta d’algun material. D’altra banda, per fer-les van demanar ajuda a un altre col·lectiu que també fabrica material sanitari voluntàriament: ‘Omplim Magatzems!‘.

El col·lectiu santfruitosenc ha rebut trucades de persones d’altres pobles de la comarca i volen encoratjar a tothom a fer el material sanitari pel seu municipi.