Imatge d'alguns veïns - Regió7

Un grup de veïns de Sant Vicenç de Castellet ha començat una recollida de signatures per demanar a l’Ajuntament que posi fi a la delinqüència al poble. Diuen que cada vegada n’hi ha més, especialment ocupacions, i apunten directament a l’Ajuntament que, asseguren, no està fent prou esforços per aturar-ho. 

Les signatures les ha començat a recollir un col·lectiu que s’ha batejat com Desperta Sant Vicenç i ara demanen un canvi d’estratègia. El portaveu de la plataforma, Sandalio del Río, ho demanava d’aquesta manera.

La demanda no és nova. El col·lectiu ja va dur, l’octubre de 2020, més de 1.800 signatures a l’Ajuntament per la mateixa raó i diuen que la situació no ha millorat. Ara exigeixen actuacions concretes com un canvi de  gestió del cos de policia local que permeti dotar-lo de més recursos.

La recollida de signatures es farà en diferents establiments comercials del municipi i també per via telemàtica.

El cas és que les ocupacions són els actes delictius que més polseguera ha aixecat en els darrers anys al poble, però el col·lectiu apunta a altres tipus de delinqüència. Sigui com sigui, l’Ajuntament es defensa i diu que les ocupacions al poble han disminuït en els darrers mesos. 

Segons han explicat, en aquests moments hi ha registrats 40 pisos en situació irregular, la gran majoria, per situacions socioeconòmiques. De fet, també han tirat pilotes fora i exigeixen “més recursos i competències” per poder gestionar les ocupacions. També detallen que estan mantenint contactes amb les propietats d’edificis buits per tal que els condicionin i els posin a lloguer a preus assequibles.